Ramsløgspesto

Crispy kartofler med aioli

Disse små snack-kartofler lavede jeg efter en rest kartofler, som var skåret til kartoffelpizza. Det er en lækker måde at få brugt resterne på og så smager det skønt, en form for chips med dip.

dsc_0135-2

Crispy kartofler:

  • 3 kartofler
  • Salt
  • 1/2 dl rapsolie eller solsikkeolie

Aioli:

  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2-3 dl smagsneutral olie (solsikkeolie eller rapsolie)
  • Salt og peber
  • 2-3 fed hvidløg

Crispy kartofler:

Skyl kartoflerne og riv dem i tynde skiver på et mandolinjern. Hæld kartoflerne i en skål med koldt vand og lad dem stå i ca. 30 min, skift vandet et par gange undervejs, dette er for at trække noget af stivelsen ud af kartoflerne.

Hæld herefter kartoffelskiverne i en pose og hæld olie heri, så alle skiver bliver vendt i olien. Fordel nu kartoffelskiverne på en bageplade, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Drys med godt salt over skiverne. Sæt kartoflerne i ovnen ved 230 grader i ca. 15-20 min, hold øje med dem og tag dem ud, når du synes de er forholdsvis sprøde uden at være brændt.

Aioli:

Bland æggeblommer, eddike og sennep i en skål. Pisk nu olien i, med en elpisker. Olien skal hældes i, i en tynd stråle. Pas på den ikke skiller, så tag dig god tid med olien. Smag til med salt og peber, og riv nu den ønskede mængde hvidløg i, så den får en dejlig hvidløgssmag uden at blive for stærk – smag dig frem.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgspesto