Luftige kærnemælkshorn med æblestykker og dulce de leche

Chokoladekage ala smores

En lækker chokoladekage med chokolade- og skumfidus-topping. Den har en lækker karamelliseret overflade og en kraftig smag af chokolade. Det er altid en klassiker i mit hjem.

dsc_0146

10-12 personer

Du skal bruge:

  • 5 æg
  • 4 dl sukker
  • 4,5 dl hvedemel
  • 3,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 5 spsk kakao
  • 300 g smeltet smør
  • 250 g chokolade
  • 150 g skumfiduser

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Si de tørre ingredienser ned i æggesnapsen. Vend det hele forsigtigt rundt. Tilsæt vand og smeltet smør og rør det hele sammen. Hæld dejen i en form (ca. 20x30cm) beklædt med bagepapir. Hak chokoladen groft og fordel over den ubagte kage. Bag kagen ved 200 grader i 8 min og fordel herefter små stykker skumfidus ud over hele kagen. Bag i yderligere 10 min eller til kagen er fast og skumfiduserne gyldne. Skumfiduserne må godt være lidt mørke, da de så får en lækker sprød karamelsmag.

Velbekomme.

dsc_0165

dsc_0151

dsc_0155

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftige kærnemælkshorn med æblestykker og dulce de leche