Chokoladekage ala smores
En lækker chokoladekage med chokolade- og skumfidus-topping. Den har en lækker karamelliseret overflade og en kraftig smag af chokolade. Det er altid en klassiker i mit hjem.
10-12 personer
Du skal bruge:
- 5 æg
- 4 dl sukker
- 4,5 dl hvedemel
- 3,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 5 spsk kakao
- 300 g smeltet smør
- 250 g chokolade
- 150 g skumfiduser
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Si de tørre ingredienser ned i æggesnapsen. Vend det hele forsigtigt rundt. Tilsæt vand og smeltet smør og rør det hele sammen. Hæld dejen i en form (ca. 20x30cm) beklædt med bagepapir. Hak chokoladen groft og fordel over den ubagte kage. Bag kagen ved 200 grader i 8 min og fordel herefter små stykker skumfidus ud over hele kagen. Bag i yderligere 10 min eller til kagen er fast og skumfiduserne gyldne. Skumfiduserne må godt være lidt mørke, da de så får en lækker sprød karamelsmag.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu