Oreocupcakes med orangesmag

Havtornemousse med blondiebund x Kildemarksgaard

Jeg og min gode veninde har udviklet denne lækre havtornemousse-kage med blondie-bund og hvid chokolademousse. En fryd for øjet og en utrolig velafbalanceret dejlig smag. En lækker syrlighed og fantastisk smag fra havtornene, men med sødme fra den hvide chokolade.

Tip: Du kan med fordel udelade den hvide chokolademousse, hvid du er i tidsnød, dette ødelægger ikke kagen. Den smager fantastisk både med og uden hvid chokolademousse.

Tip: Du kan halvere hele opskriften og lave kagen i en springform på 22 cm i diameter. Og så har du kage til 5-6 personer.

Tip: Denne kage kan sagtens laves på en og samme dag, start om morgenen og den er klar til dessert om aftenen. 

21985837_1545149892210880_1719018528_o

10-12 personer

Du skal bruge:

Blondie-bund:

  • 200 gram smør
  • 300 gram hvid chokolade
  • 3 æg
  • 175 gram sukker
  • 125 gram mel
  • 1/4 tsk salt
  • 150 gram grofthakkede mandler
  • Skal fra 1 citron

Hvid chokolademousse:

  • 1,5 blad husblas
  • 125 gram hvid chokolade
  • 3,5 dl piskefløde

Havtornemousse:

  • 4,5 blade husblas
  • 400 gram havtorn
  • 150 gram rørsukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 210 gram skyr
  • 3 dl piskefløde

Krystaliseret hvid chokolade:

  • 50 gram hvid chokolade
  • 50 gram sukker
  • 50 gram vand

Pynt:

  • Friske havtorn
  • Krystalliseret hvid chokolade
  • Moussebomber
  • Blondie-halvkugler

Blondie-bund:

Smelt smørret.

Smelt 200 g hvid chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter.

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Pisk mel og salt heri, så den får en let og luftig konsistens. Vend det smeltede smør i dejen. Vend herefter den smeltede chokolade i dejen.

Bland dejen med skal fra citron, hakkede mandler og 100 gram hakket chokolade.

Fyld et par små halvkugleforme med dejen og hæld resten i en springform (26 cm i diameter) smurt med smør.

Lad de små kugler bage i 8 min og springformen i ca. 30 min ved 180 grader varmluft.

Lad blondien afkøle.

Tag bunden ud af springformen og placer den på et fad. Placer en justerbar kagering eller din springformsside omkring, beklædt med kageplast.

Hvid chokolademousse:

Klip husblasen, så du har halvanden. Udblød disse i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld over den hakkede chokolade. Pisk det sammen, så chokoladen smelter sammen med piskefløden.

Klem husblasen fri for vand og rør i den varme chokolade/fløde-blanding. Hæld massen over i en anden skål, sæt husholdningsfilm over, tryk det helt ned til overfladen, så der ikke dannes kondens. Lad skålen med mousse-massen stå på køl i 3 timer.

Tag skålen ud fra køleskabet og pisk massen igennem med en elpisker, så den bliver luftig.

Hæld lidt af moussen i en stor, et par mellem og nogle små halvkugler.

Hæld resten af moussen over blondie-bunden. Lad den stå på frys i mindst en time eller på køl i 3 timer.

Havtornemousse:

Udblød husblasen i koldt vand.

Kog havtorn, sukker og vanilje i en gryde i ca. 15 min. Blend havtornene med en stavblender og kog i yderligere 10 min. Placer en skål under en si og si havtornene og kernerne fra. Så du har saften tilbage.

Bring saften i kog og tag af varmen.

Klem husblasen fri for vand og bland i den varme saft. Bland det godt rundt. Lad saften køle af til stuetemperatur.

Pisk piskefløden til en let flødeskum. Og vend skyren heri. Vend den stuetemperede saft med husblas sammen med 3 spsk af fløde/skyr-massen. Vend herefter det hele sammen med resten af fløde/skyr-massen. Vend det godt sammen.

Hæld lidt af moussen i et par mellem og nogle små halvkugler. Hæld resten af moussen ovenpå den hvidechokolademousse. Lad den stå på frys i mindst 2 timer eller i køleskabet i mindst 4 timer.

Krystaliseret hvid chokolade:

Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en chokoladesmelter. Hæld det i en skål.

Bland vand og sukker sammen i en gryde. Varm det op og lad det koge indtil det når en temperatur mellem 133-136 grader. Begynd at piske din smeltede chokolade med fuld power på en elpisker og hæld nu sukkermassen med den rette temperatur ned i chokoladen. Chokoladen krystalliserer og skal herefter hældes ud på et stykke bagepapir for at afkøle.

Tip: Hvis du har krystalliseret chokolade tilbage efter pyntning, så hæld det i en lufttæt beholder og det holder sig til din næste dessert eller kage.

Pynt:

Placer de forskellige moussehalvkugler, så det danner en halvmåne. Brug kun en stor moussekugle og sørg for at det hele er lidt asymmetrisk. Drys krystalliseret hvid chokolade, så det danner en skarp halvmåne og er fordelt i alle huller.

Tag forsigtigt et par friske havtorn af grenene og placer rundt på kagen i de større huller. Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Vores syn på denne kage var enkelhed og velsmag og derfor prøvede vi at holde pynten lidt nede.

Prøv dig frem og lav med fordel en skitse på papir inden du pynter.

Lad kagen stå i køleskabet i 1 time, inden servering, så den tør op.

Velbekomme.

x Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Kildemarksgaard

22015616_1545149878877548_2121037309_o

22015199_1545149915544211_2024571534_o

22047423_1545149928877543_403194219_o

22016999_1545149918877544_1312195998_o

22050783_1545149938877542_1129616641_o

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oreocupcakes med orangesmag