Cheesecake med æblemos og Bastogne

Luftige kærnemælkshorn med æblestykker og dulce de leche

dsc_0940

Ca. 20-24 stk

Du skal bruge:

Dej:

  • 50 gram gær
  • 1,7 dl kærnemælk
  • 1 knivspids salt
  • 4 tsk sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 460 gram mel
  • 130 gram smør

Fyld:

  • 2 æbler
  • 1 dåse kondenseret mælk eller 1 glas dulce de leche
  • Kanelsukker
  • 1 æg

Lun kærnemælken i en gryde. Hæld den lune kærnemælk over i en skål og smuldre gær heri, tilsæt sukker, salt og vaniljesukker til mælken. Tilsæt æg og blødt smør til mælken og rør det hele godt sammen. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være smidig og ikke klistrende.

Dæk skålen med en viskestykke og lad dejen hæve i 30 min.

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både.

Del den hævede dej i to lige store dele. Rul dejen ud i en lang rektangel (ca. 40-50×10 cm). Skær trekanter ud af rektanglen. På den brede del af trekanten smøres et tykt lag dulce de leche, hvorpå der ligges et stykke æble. Rul nu hornet, som et pølsehorn.

Lad kærnemælkshornene hæve i yderligere 30 min overdækket med et viskestykke.

Pensl hornene med et sammenpisket æg og drys en smule kanelsukker på hornene.

Bag dem ved 175 grader i ca. 12-15 minutter. Velbekomme.

dsc_0944

dsc_0941-2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med æblemos og Bastogne