Kanelsnurre
De bedste kanelsnurre, jeg indtil videre er kommet i nærheden af. Den lange ælte-tid og flere hævetider er hemmeligheden bag en lækker dej. Og så skal der altså massere af kardemomme til, for at bringe den helt rigtige smag frem.
Tip: De er bedst nybagte, da de efter et par dage bliver lidt tørre. Hav kanelsnurrene liggende i en pose og varm dem i en toaster eller brødrister, så bliver de lækre og sprøde på ny.
Ca. 20 stk
Du skal bruge:
Dej:
- 4 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 50 g gær
- 1 æg
- 950 g hvedemel
- 150 g sukker
- 10 g salt
- 15 g stødt kardemomme
- 150 g koldt smør
Remonce:
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 25 g stødt kanel
Pynt:
- 1 æg til pensling
- Perlesukker
Opløs gæren i mælken og tilsæt piskefløden. Bland æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme i og ælt dejen på røremaskine i ca. 10 min.
Hak det kolde smør i mindre stykker og ælt det ind i dejen. Lad dejen blive æltet igen i ca. 10 min.
Lad nu dejen hæve et lunt sted i 2 timer.
Stil herefter dejen i køleskabet og lad den hæve 1 time endnu.
Pisk alle ingredienser til remoncen sammen med en elpisker eller i hånden.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i en rektangel (ca. 30×60 cm). Fordel remoncen på dejen.
Fold nu 1/3 af rektanglen ind. Og fold den anden 1/3 indover. Så du ender med at have 3 lag remonce.
Rul den nu ud til ca. 30×30 cm og skær dejen ud i strimler på ca. 2 cm brede og 30 cm lange.
Snog dejstrimlen og rul sammen til en bolle. Hæft enden nedenunder bollen.
Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker.
Bag dem ved 200 grader i 12 minutter, eller til de er gyldne.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu