Rugbrødschokoladebidder

Kanelsnurre

De bedste kanelsnurre, jeg indtil videre er kommet i nærheden af. Den lange ælte-tid og flere hævetider er hemmeligheden bag en lækker dej. Og så skal der altså massere af kardemomme til, for at bringe den helt rigtige smag frem.

Tip: De er bedst nybagte, da de efter et par dage bliver lidt tørre. Hav kanelsnurrene liggende i en pose og varm dem i en toaster eller brødrister, så bliver de lækre og sprøde på ny. 

dsc_0666

Ca. 20 stk

Du skal bruge:

Dej:

  • 4 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 950 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 10 g salt
  • 15 g stødt kardemomme
  • 150 g koldt smør

Remonce:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 25 g stødt kanel

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker

Opløs gæren i mælken og tilsæt piskefløden. Bland æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme i og ælt dejen på røremaskine i ca. 10 min.

Hak det kolde smør i mindre stykker og ælt det ind i dejen. Lad dejen blive æltet igen i ca. 10 min.

Lad nu dejen hæve et lunt sted i 2 timer.

Stil herefter dejen i køleskabet og lad den hæve 1 time endnu.

Pisk alle ingredienser til remoncen sammen med en elpisker eller i hånden.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i en rektangel (ca. 30×60 cm). Fordel remoncen på dejen.

Fold nu 1/3 af rektanglen ind. Og fold den anden 1/3 indover. Så du ender med at have 3 lag remonce.

Rul den nu ud til ca. 30×30 cm og skær dejen ud i strimler på ca. 2 cm brede og 30 cm lange.

Snog dejstrimlen og rul sammen til en bolle. Hæft enden nedenunder bollen.

20746762_2047956958563435_1570980787_o20727423_2047956965230101_531689251_o

Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker.

Bag dem ved 200 grader i 12 minutter, eller til de er gyldne.

Velbekomme.

dsc_0672

dsc_0680

dsc_0677

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødschokoladebidder