Cremet iskaffe

Rabarbersnurre

dsc_0913

Ca. 25 stk

Du skal bruge:

Dej:

  • 4 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 950 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 10 g salt
  • 15 g stødt kardemomme
  • 150 g koldt smør

Fyld:

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker
  • 1 håndfuld hakkede mandler

Opløs gæren i mælken og tilsæt piskefløden. Bland æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme i og ælt dejen på røremaskine i ca. 10 min.

Hak det kolde smør i mindre stykker og ælt det ind i dejen. Lad dejen blive æltet igen i ca. 10 min.

Lad nu dejen hæve et lunt sted i 2 timer.

Slå lidt luft ud af dejen og lad den hæve 1 time yderligere i køleskabet.

Imens dejen hæver, laver du din rabarberkompot.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i en rektangel (ca. 30×60 cm). Fordel rabarberkompotten på dejen og riv marcipanen over.

Fold nu 1/3 af rektanglen ind. Og fold den anden 1/3 indover. Så du ender med at have 3 lag rabarberkompot.

Rul den nu ud til ca. 30×30 cm og skær dejen ud i strimler på ca. 2 cm brede og 30 cm lange.

Snog dejstrimlen og rul sammen til en bolle. Hæft enden nedenunder bollen.

Pensl snurrene med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Bag dem ved 200 grader i ca. 14 min.

Nyd lune og nybagte.

Velbekomme.

dsc_0934

dsc_0917

dsc_0921

dsc_0907

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet iskaffe