Bedstefars skæg med rabarberkompot
Bedstefars skæg er en gammel klassiker og fejler aldrig, en ordentlig kaloriebombe med en god balance mellem det syrlige og det søde. En lækker sandkagebund, rabarberkompot og marengs på toppen.
10 personer
Det skal du bruge:
Bund:
- 75 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 æggeblommer
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 1/4 dl piskefølde
- En portion rabarberkompot eller 6 spsk syltetøj af eget valg
Marengs:
- 4 æggehvider
- 250 g sukker
Bund:
Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse med en elpisker. Pisk herefter æggeblommer i massen, lidt ad gangen.
Bland mel og bagepulver. Når æg, sukker og smør er blandet sammen, tilsættes de tørre ingredienser skiftevis med piskefløden, lidt ad gangen. Pisk med elpiskeren indtil din dej er ensartet, lækker og luftig.
Hæld dejen i en springform med 24 cm i diameter. Bag bunden i ca. 30 min ved 180 grader.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, tilsæt sukkeret og pisk til du får en lækker sej marengs.
Når din kage har fået omkring 30 minutter og er færdig, tages den ud af ovnen. Ovnen skrues op på 200 grader. Imellemtiden smøres rabarberkompotten på bunden og tilsidst sprøjtes marengsen i små dutter, så det dækker hele kagen, du kan også vælge blot at smøre marengsen på med en dejskraber.
Bag kagen i 10 minutter, til marengsen er gylden.
Pynt kagen med knust frysetørret hindbær og små bellis fra haven, eller andre spiselige blomster.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu