Rabarberkompot

Bedstefars skæg med rabarberkompot

Bedstefars skæg er en gammel klassiker og fejler aldrig, en ordentlig kaloriebombe med en god balance mellem det syrlige og det søde. En lækker sandkagebund, rabarberkompot og marengs på toppen.

dsc_0005

10 personer

Det skal du bruge:

Bund:

  • 75 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/4 dl piskefølde
  • En portion rabarberkompot eller 6 spsk syltetøj af eget valg

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker

Bund:

Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse med en elpisker. Pisk herefter æggeblommer i massen, lidt ad gangen.

Bland mel og bagepulver. Når æg, sukker og smør er blandet sammen, tilsættes de tørre ingredienser skiftevis med piskefløden, lidt ad gangen. Pisk med elpiskeren indtil din dej er ensartet, lækker og luftig.

Hæld dejen i en springform med 24 cm i diameter. Bag bunden i ca. 30 min ved 180 grader.

Marengs:

Pisk æggehviderne stive med en elpisker, tilsæt sukkeret og pisk til du får en lækker sej marengs.

Når din kage har fået omkring 30 minutter og er færdig, tages den ud af ovnen. Ovnen skrues op på 200 grader. Imellemtiden smøres rabarberkompotten på bunden og tilsidst sprøjtes marengsen i små dutter, så det dækker hele kagen, du kan også vælge blot at smøre marengsen på med en dejskraber.

Bag kagen i 10 minutter, til marengsen er gylden.

Pynt kagen med knust frysetørret hindbær og små bellis fra haven, eller andre spiselige blomster.

Velbekomme.

dsc_0013

dsc_0015

dsc_0008

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkompot