Forret med rejer og kartoffel

Rabarbermousse-tærte med et twist af hyldeblomster

Sommeren er over os og det bugner af rabarber i min have. Og der er heldigvis så mange lækre ting, man kan bruge rabarber til. Jeg tog nogle rabarber og lavede denne lækre upgrade af en tærte, med inspiration fra en af Maja Vases tærter.19821127_1997204763638655_678253612_o19724252_1997204773638654_30791501_o8 personer

Du skal bruge:

Mazarinmasse:

  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 100 g mandelmel
  • 1 æg

Rabarbermousse:

  • 2 blade husblas
  • 200 g rabarber
  • 2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g græsk yoghurt/skyr/creme fraiche (jeg supplerede med lidt creme fraiche 18% da jeg ikke havde nok yoghurt)
  • En buket hyldeblomster

Pynt:

  • Hyldeblomster
  • Frysetørret hindbær (det var det eneste jeg havde, du kan også bruge jordbær, rabarber eller lign)
  • Rød skovsyre
  • Hyldeblomster

Mazarinmassen:

Pisk alle ingredienserne sammen til en let og luftig masse. Fordel mazarinmassen i en springform med en diameter på 20 cm.

Bag nu kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min eller til mazarinmassen er gylden.

Moussen:

Udblød de 2 blade husblas i koldt vand.

Skær rabarberne i mindre stykker og sæt dem i kog med sukker og vanilje. Lad blandingen simre i ca. 10-15 min, si herefter rabarberne fra, så du kun har saften tilbage. Klem husblasen fri for vand og bland dem i den varme saft. Lad saften køle af til kropstemperatur.

Pisk fløden til flødeskum og bland den græske yoghurt i. Når din saft er kropstemperatur, vendes en smule af din piskefløde-youghurt-blanding i saften, herefter vendes det hele forsigtigt sammen. Giv dig god tid. Bland til sidst lidt hyldeblomster i den færdige mousse (disse kan udelades).

Hæld hele din mousse-masse i en springform, med 16 diameter, beklædt med husholdningsfilm. Stil den i fryseren i mindst 2 timer. Denne mousse kan laves en dag eller to i forvejen og bare stå på frys, klar til brug.

Saml nu din kage. Moussen tages ud af fryseren og sættes ovenpå din mazarinbund. Nu er det bare tid til at pynte. Vær kreativ og prøv dig frem.

Lad kagen stå på køl og tø op i ca. 2 timer og så er det ellers bare om at sige.. Velbekomme.

 

19724205_1997204810305317_1709260192_o

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forret med rejer og kartoffel