Rabarbermousse-tærte med et twist af hyldeblomster

Rabarbersaft

Rabarbersaft kan bruges til både drinks, kager eller til at blande med koldt postevand eller danskvand, uanset er mulighederne mange. Saften bliver lækker syrlig og er perfekt til en varm sommerdag, og så er farven da ikke til at stå for.    dsc_0028

1,5 l koncentreret rabarbersaft, fortyndes 1/4 eller efter behag.

Det skal du bruge:

  • 750 g rabarber (du kan sagtens tage de store grove fra din have, dem vi ikke vil bruge i kager)
  • 1,5 l vand
  • 1 vaniljestang eller 3 tsk vaniljesukker
  • 3 dl sukker

Skær dine rabarber i grove stykker og kog dem i en gryde sammen med de resterende ingredienser. Fjern vaniljekornene fra vaniljestangen og lad både kornene og stangen koge med saften. Saften skal koge i omkring 10 min, herefter tages gryden af varmen. Lad saften trække og køle af. Når din saft er kold, sier du den. Husk at klemme lidt på dine rabarber så du får alt saft med.

Du kan filtrere din saft gennem et klæde (viskestykke), hvis du ikke vil have vaniljekorn med, synes dog vaniljekorn og en ufiltreret saft er lækkert.

Hæld din saft på flasker (skold dem inden med kogende vand) og nyd.

Saften opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 uger.

Velbekomme.

dsc_0018

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbermousse-tærte med et twist af hyldeblomster