Italiensk marengs

Rabarbersirup

Som man nok kan se på mine tidligere indlæg, så er det rabarbersæson. Og det betyder, at jeg har lavet en lækker sirup ud af nogle rabarber. Jeg vil bruge siruppen på min skyr om morgenen eller på pandekager.

dsc_0607

2 mellemglas med sirup

Du skal bruge:

  • 1 kg rabarber
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 700 g sukker

Skær rabarberne i mindre stykker. Kog rabarberne sammen med vand og kornene fra vaniljestangen, samt selve stangen. Lad det koge på lav varme i et godt stykke tid, indtil rabarberne er udkogte og al saften er kogt fra.

Si de udkogte rabarberstykker fra, så du kun har saften tilbage. Kog saften sammen med sukkeret og lad det koge ind i 30 minutter, så det får en sukker-rig og tyk konsistens. Tag evt en ske med lidt sirup, lad siruppen køle af og se hvordan konsistensen er. Hvis konsistensen er som du ønsker, så er din sirup færdig. Hvis du koger det for længe, får det en vingummikonsistens. 

Skyl dine glasflasker i Atamon og hæld din sirup på glas. Lad den køle helt af og brug den nu i dine kager, som topping på din morgenmad eller på amerikanske pandekager.

Velbekomme.

dsc_0610

dsc_0602

dsc_0604

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italiensk marengs