Hønsesalat

Cheesecake med hyldeblomst

Når jeg er i sommerhus er der ikke meget plads eller grej til at bage store lækre kager, men det blev da alligevel til en cheesecake med hyldeblomstostecreme og rabarbersirup på toppen. Sommersmag er der massere af.

dsc_0576

10-12 personer

Du skal bruge:

Rabarbersirup:

  • 300 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 1 dl vand

Kiksebund:

  • 250 g havrekiks
  • 125 g smeltet smør
  • 1 tsk salt

Ostecreme:

  • 400 g naturel flødeost
  • 75 g flormelis
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 4 blade husblas
  • 2,5 dl piskefløde

Rabarbersirup:

Skær rabarberne i mindre stykker, kog dem i en gryde sammen med sukker og vand. Lad dem koge i ca. 10 min. Si rabarberstykkerne fra. Kog nu saften videre, så du tilsidst har en sukker-rig sirup. Pas på den ikke brænder på, når du når til en mere karamel-lign konsistens. Lad siruppen køle af.

Kiksebund:

Blend kiksene og tilsæt smeltet smør og salt. Bland godt sammen og fordel herefter i en form (20-24 cm) beklædt med kageplast. Lad bunden køle af.

Ostecremen:

Udblød din husblas i koldt vandt i ca. 10 min. Pisk flødeosten sammen med flormelis og creme fraiche. Smelt husblasen over vandbad. Tilsæt lidt af flødeosten til husblasen for at køle den lidt ned, bland hele husblas-blandingen tilbage i flødeosten. Vend nu hyldeblomstsaft i flødeosteblandingen.

Pisk fløden til skum og vend i osteblandingen. Fordel cremen på den nedkølede bund. Hæld nu siruppen over og træk en gaffel igennem, for at skabe marmorering. Du kan til hver en tid udelade siruppen og blot servere kagen uden, det er bestemt også lækkert.

Lad kagen stå på køl i mindst 3 timer, dog gerne natten over.

Pynt med blomster. Jeg brugte tusindfryd, da det var absolut det eneste på sommerhusgrunden.

Velbekomme.

dsc_0599

dsc_0580

dsc_0581

dsc_0571

dsc_0572

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hønsesalat