Hønsesalat
En sikker favorit til et lækkert frokostbord er denne hønsesalat, den er let og hurtig at lave og slår aldrig fejl. Min søsters favorit er en helt plain hønsesalat, men man kan vælge at tilføje lidt æble eller bladselleri for at give lidt friskhed til den cremede salat, det kan bestemt anbefales.
6-8 personer
Du skal bruge:
- 400 g kyllingebryst
- 250 g champignon
- 1 glas hvide asparges (250 g)
- 3 spsk mayonnaise (du kan lave din egen eller bruge en købt salatmayonnaise)
- 3 spsk creme fraiche 18%
- 2 tsk dijonsennep
- Salt og peber
- Evt. 2 æbler eller bladselleri
Skær kyllingebrysterne i halve, porchér dem i vand med 3 fed hvidløg og et almindeligt løg skåret i både, samt salt og peber. Kog kyllingebrysterne i ca. 15 min. Når dine kyllingebryster er færdige rives kødet fra hinanden, tænk “pulled chicken”. Lad dit “pulled chicken” køle af.
Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker, steg dem på en pande med lidt olie eller smør, til de er blevet “slatne”. Lad champignonerne dryppe af på et stykke køkkenrulle og afkøle.
Skær dine asparges i mindre stykker.
Bland mayonnaise, creme fraiche og sennep i en skål. Bland kylling, champignon og asparges i den hvide dressing. Bland også æble eller bladselleri i, hvis du har lyst til friskhed. Smag til med salt og rigeligt peber.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu