Norske sprø vafler
Juli-måned er blevet brugt i Norge, først i Stavanger, så i Jørpeland og nu er vi så på “hytta” i Noresund. Og hvis der er noget, som hører sig til på “hytta” eller i Norge, så er det “friskstekte” vafler. Og jeg har endelig fundet en opskrift langt bedre end de fleste, en opskrift på ægte sprøde norske vafler. Vi spiste disse vafler efter en lang vandretur på fjeldet, med nyplukkede blåbær og seterrømme til. Ingen norske vafler uden rømme!!
10-12 vafler
Du skal bruge:
- 2 æg
- 1 dl vand
- 0,5 mælk
- 3 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 125 gram smeltet smør
- 2 dl lettrømme (cremefraiche 9%)
Pisk æg, vand, mælk og de tørre ingredienser sammen. Pisk det smeltede smør i dejen, lidt ad gangen. Tilsidst piskes rømmen, eller i Danmark er det cremefraichen, i. Nu har du en lind og lækker dej.
Bag dine vafler i et vaffeljern til de er gyldne.
Server de “friskstekte” vafler med seterrømme (cremefraiche 18%), dronningesyltetøj eller hindbærsyltetøj og friske bær.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu