Cremet pasta med kantareller og kylling

Norske sprø vafler

Juli-måned er blevet brugt i Norge, først i Stavanger, så i Jørpeland og nu er vi så på “hytta” i Noresund. Og hvis der er noget, som hører sig til på “hytta” eller i Norge, så er det “friskstekte” vafler. Og jeg har endelig fundet en opskrift langt bedre end de fleste, en opskrift på ægte sprøde norske vafler. Vi spiste disse vafler efter en lang vandretur på fjeldet, med nyplukkede blåbær og seterrømme til. Ingen norske vafler uden rømme!!

dsc_0453

10-12 vafler

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • 0,5 mælk
  • 3 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 125 gram smeltet smør
  • 2 dl lettrømme (cremefraiche 9%)

Pisk æg, vand, mælk og de tørre ingredienser sammen. Pisk det smeltede smør i dejen, lidt ad gangen. Tilsidst piskes rømmen, eller i Danmark er det cremefraichen, i. Nu har du en lind og lækker dej.

dsc_0427

Bag dine vafler i et vaffeljern til de er gyldne.

Server de “friskstekte” vafler med seterrømme (cremefraiche 18%), dronningesyltetøj eller hindbærsyltetøj og friske bær.

Velbekomme.

dsc_0472

dsc_0466

dsc_0460

dsc_0457

dsc_0442

dsc_0444

dsc_0416

dsc_0429

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet pasta med kantareller og kylling