Kaffeis
Denne kaffe parfait går ud til alle kaffe-elskere, den er kraftig og bitter i kaffesmagen, men med sødme fra marengs. Perfekt i en iskaffe, milkshake eller blot alene med lidt bær. Hvis du ikke er vild med en kraftig smag af kaffe, kan du snildt halvere mængden af kaffe.
Ca. 1 liter is:
Du skal bruge:
- 30 g varm friskbrygget kaffe
- 30 g nescafe-pulver
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 150 g italiensk marengs (ca. en halv portion af min opskrift på italiensk marengs)
- 2,5 dl piskefløde
Bland brændvarm kaffe med nescafe-pulver og lad pulveret blive opløst. Bland creme fraiche i kaffen. Vend nu den italienske marengs i kaffeblandingen. Pisk fløden til skum og vend den i. Nu er din is-masse færdig. Hæld massen i små is-forme, eller i en stor form. Lad den fryse natten over og så er den klar til at spise.
Jeg lavede både nogle små is og hældte resten af blandingen i en bøtte. Jeg pyntede mine frosne ispinde med chokolade, frysetørret hindbær og spiselige blomster.
Jeg vil dog anbefale denne slags parfait til brug som kugler og ikke små ispinde, da isen er meget luftig og ikke sidder så godt fast på ispinden.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu