Forret med rejer og kartoffel
Sidste uge var jeg på besøg på Madklubbens nyeste skud på stammen, Madklubben Frederiksberg. Her fik jeg en forret med nye kartofler og hesterejer, det var den perfekte sammensætning og smagen af sommer. Dagen efter fandt jeg nogle lækre fjordrejer i fryseren og blev inspireret til at bruge rejerne til en lækker forret istedet for en rejemad (hvilket ellers aldrig slår fejl).
Ikke desto mindre kan nye kartofler bruges til meget andet end grillmad, kartoffelsalat og kartoffelmadder. Og derfor blev det til denne lækre forret med kartofler, rejer og grøn mayo. Det ser måske avanceret ud, men er egentlig ganske simpelt.
3-5 personer
Du skal bruge:
- En håndfuld pillede rejer (du kan bruge friske, såvel som frosne)
- 10 mellemstore kartofler
- Grøn mayonnaise
- 0,5 agurk
- 3 radisser
- Spiselige blomster eller urter til pynt
Start med at koge dine kartofler, de må gerne have lidt bid. Lad dine kartofler køle af, når de er afkølede kan du skære dem i mindre stykker, så de passer til din anretning. Jeg brugte mit parisiennejern (melonske), som laver fine små kugler.
Skær noget af din halve agurk i lange tynde strimler, så det passer til antallet af anretninger, ligesom på billedet. Jeg brugte et mandolinjern, da det går tjept og giver et sirligt resultat. Resten af agurken brugte jeg til at lave små bitte kugler med min melonske.
Radisen skal også skæres tyndt på langs, ligesom agurken.
Hæld din mayonnaise på en sprøjtepose.
Nu er du klar til at anrette.
Placer kartofler på tallerkenen som ønsket, herefter klatter af mayonnaise. Det behøver ikke altid være så sirligt. Placer dine små agurkekugler og den lange strimmel ned gennem kartoflerne. Vær kreativ og prøv dig frem, “orden i kaos” skal være dit pejlemærke. Rejerne placeres i hullerne.
Placer radisser og urter (jeg brugte rød skovsyre og blomster derfra, samt persille) for at pynte og give farve. Til sidst gav jeg tallerkenen et par dråber grøn olie.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu