Hjemmelavet sushi
Når det kommer til sushi, er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan lave vegetarruller, ruller med crispy chicken eller med fisk. Hvis du bruger fisk, så invester i noget ordentligt frisk lækker fisk.
50-60 stykker
Du skal bruge:
- 375 g sushiris
- 2 spsk risvineddike
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 10 tangplader
- Wasabi
- Syltet ingefær
Grøntsager:
- 1/2 agurk
- 2 gulerødder
- 1/2 mango
- 2 forårsløg
- 2 avocadoer
Crispy chicken:
- 2 kyllingebryster
- 1/2 pose panko
- 1,5 dl mel
- 1-2 æg
Andre mulige ingredienser til din sushirulle:
- 1/2 pakke neutral philadelphia ost
- 1 håndfuld ristede løg
- Laks (frosset i 24 timer før brug)
- Tun (frosset i 24 timer før brug)
- Imiteret krabbekød
- Kammuslinger
- Rejer
Chilimayo:
- 3 tsk sambal oelek
- 4 spsk hjemmerørt mayonnaise eller Hellmanns Mayonnaise
Kog sushirisene, som anvist på pakken. Bland de kogte ris med risvineddike, sukker og salt. Lad dem afkøle helt, kog derfor risene tidligt på dagen, så de kan nå at køle af.
Snit alle grøntsager, så du får lange tynde stænger. Avocadoerne skal blot skæres på langs og ikke i lange tynde stænger.
Skær kyllingebrysterne i lange strimler. Og panér dem i mel, æg og så i panko. Steg dem gyldne i rapsolie på panden.
Placér en tangplade med den blanke side ned ad på din sushimåtte, og fordel risene på tangpladen. Placér de ønskede grøntsager og fyld på langs, på midten. Rul nu sammen og stram til. Skær rullerne ud i mundrette bidder.
Server med soja, wasabi, syltet ingefær og chilimayo.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu