Sprød pizza med chorizo

Cheesecake med æblemos og Bastogne

dsc_0809-2

Æblemos:

  • 5 æbler
  • 1 dl sukker
  • 3 tsk vaniljesukker

Bastogne-bund:

  • 200 gram Bastogne-kiks
  • 30 gram smør
  • 1 tsk salt

Cheesecake-creme:

  • 225 gram flødeost
  • 115 gram flormelis
  • Skal og saft af 1 citron
  • 5 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde
  • 150 gram skyr

Æblemos:

Skræl æblerne, skær kernehuset fra. Skær æblerne i grove tern og kog dem i en gryde ved lav varme. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og lad æblerne koge godt ud under omrøring. Lad æblemosen køle af, når den er færdig.

Bastogne-bund:

Blend kiksene i en hurtighakker. Bland kiksene med smeltet smør og salt i en skål. Fordel kiksene i små skåle eller glas.

Cheesecake-creme:

Pisk flødeost, flormelis, citronsaft, citronskal og vaniljesukker sammen i en skål.

Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend skyren heri. Vend herefter flødeoste-massen ned i flødeskum/skyr-massen. Fordel cremen i skålene ovenpå bastogne-bunden.

Fordel nu ca. 2 spsk æblemos ovenpå cremen, stil glassene på køl i mindst 1 time inden servering.

Pynt med skovsyre inden servering. Velbekomme.

dsc_0797

dsc_0807

dsc_0827

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød pizza med chorizo