Cheesecake med æblemos og Bastogne
Æblemos:
- 5 æbler
- 1 dl sukker
- 3 tsk vaniljesukker
Bastogne-bund:
- 200 gram Bastogne-kiks
- 30 gram smør
- 1 tsk salt
Cheesecake-creme:
- 225 gram flødeost
- 115 gram flormelis
- Skal og saft af 1 citron
- 5 tsk vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
- 150 gram skyr
Æblemos:
Skræl æblerne, skær kernehuset fra. Skær æblerne i grove tern og kog dem i en gryde ved lav varme. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og lad æblerne koge godt ud under omrøring. Lad æblemosen køle af, når den er færdig.
Bastogne-bund:
Blend kiksene i en hurtighakker. Bland kiksene med smeltet smør og salt i en skål. Fordel kiksene i små skåle eller glas.
Cheesecake-creme:
Pisk flødeost, flormelis, citronsaft, citronskal og vaniljesukker sammen i en skål.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend skyren heri. Vend herefter flødeoste-massen ned i flødeskum/skyr-massen. Fordel cremen i skålene ovenpå bastogne-bunden.
Fordel nu ca. 2 spsk æblemos ovenpå cremen, stil glassene på køl i mindst 1 time inden servering.
Pynt med skovsyre inden servering. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu