Sprød pizza med chorizo
Dette er den sprødeste, lækreste pizza, jeg længe har lavet, den er et perfekt alternativ til en tynd lækker italiensk pizza. Lav denne sprøde pizza med dit ønskede fyld og du laver aldrig pizza uden en pande igen.
Ca. 5 pizzaer
Du skal bruge:
Dej:
- 25 gram gær
- 2,5 dl vand
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1,5 spsk olie
- 350 gram durummel
Fyld:
- Tomatsauce
- Champignon i skiver
- Oliven uden sten
- Rødløg i skiver
- Chorizo i skiver
- Peberfrugt i mindre stykker
- Presset hvidløg efter behag
Smuldre gær ned i koldt vand sammen med sukker, olie og salt. Rør 50 g mel heri. Ælt herefter 100 g durummel i ad gangen. Efter alt mel er tilsat, æltes dejen i 10-15 min enten i hånden eller på en røremaskine. Saml dejen til en stor klump og lad den hæve et køligt sted til dobbelt størrelse, dog gerne et par timer eller natten over.
Tag din hævede dej og fordel i fire-fem lige store klumper. Lav 5 boller af klumperne og sæt dem til hævning på en bageplade i 1-2 timer, et køligt sted.
Rul nu en bolle ud ad gangen, helt tyndt og placer på en pande, som må komme i ovnen. Panden skal have en smule olivenolie på. Lad bunden bage på panden i 1 minut og fordel herefter tomatsovs og herefter mozzarella på pizzaen. Fordel nu det ønskede fyld. Bag pizzaen i ca. 5-7 min på panden på komfuret på høj varme og stil den herefter i ovnen ved 280 grader, eller så højt din ovn kan komme. Bag den i yderligere 5-7 min.
Nyd nu den sprøde, lækre pizza varm. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu