Kartoffelpizza med pesto
Ca. 5 pizzaer
Du skal bruge:
Dej:
- 25 gram gær
- 2,5 dl vand
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1,5 spsk olie
- 60 gram polenta
- 350 gram durummel
Fyld:
- 125 g mascarpone
- 4 spsk pesto
- 10-15 kogte kartofler, skåret i skiver
- Frisk rosmarin
- Frisk mozzerella
- Evt. løg
Smuldre gær ned i koldt vand sammen med sukker, olie og salt. Rør polenta heri. Ælt herefter 100 g durummel i ad gangen. Efter al mel er tilsat, æltes dejen i 10-15 min enten i hånden eller på en røremaskine. Saml dejen til en stor klump og lad den hæve et køligt sted til dobbelt størrelse, dog gerne et par timer eller natten over.
Tag din hævede dej og fordel i fire-fem lige store klumper. Lav 5 boller af klumperne og sæt dem til hævning på en bageplade i 1-2 timer, et køligt sted.
Bland mascarpone og pesto i en skål.
Rul nu en bolle ud ad gangen, helt tyndt og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel pestoblandingen på pizzaen, herefter mozzarella. Fordel nu de skiveskårne kartoflerne så de dækker pestoen og osten. Drys frisk eller tørret rosmarin over og fordel løg. Bag pizzaen i ca. 10-12 min i ovnen ved 280 grader, eller så højt din ovn kan komme.
Nyd nu den sprøde, lækre pizza varm. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu