Æblemos

Små rustikke chokoladetærter

Lækker kakaomørdej med en blød chokoladecreme, den giver associationer til kiksekage, når det er bedst. Server sammen med bær eller is og du har en dejlig kombination af sødt, syrligt og cremet. Du kan også servere tærten alene, især chokolade-elskere vil være vild med den.

dsc_0947

30 små tærter eller 1 stor (22 cm i diameter)

Du skal bruge:

Tærtebund:

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 20 g kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 30 g mandelmel eller blendede mandler
  • 180 g hvedemel

Blød chokoladeganache:

  • 2 blade husblas
  • 250 g mørk chokolade
  • 3,5 dl piskefløde
  • 20 g flydende honning
  • 1/2 tsk salt

Pynt:

  • Spiseligt guldglimmer
  • Rød skovsyre og blomster heraf

Tærtebund:

Pisk det bløde smør sammen med flormelis, kakao, vaniljesukker og salt. Pisk herefter ægget i. Ælt tilsidst mandelmel og hvedemel i dejen, brug dine hænder og ælt indtil du har en ensartet lækker dej. Pak dejen ind i husholdsningsfilm og lad den stå i køleskabet i 1 time.

Drys mel på bordet og rul dejen ud herpå. Udstik små cirkler, så de passer til dine forme. Jeg brugte muffinsforme.

Smør din form med smør og placer den lille cirkel tærtebund heri. Lad tærtebundende stå med dej i fryseren i 1 time, bag herefter straks i ovnen ved 190 grader i 20 min.

Lad tærtebundende køle helt af.

Blød chokoladeganache:

Hak chokoladen og placer den i en skål.

Udblød husblassen i koldt vand

Kog piskefløde og honning i en gryde, når fløden koger, tages gryden af varmen.

Klem husblassen fri for vand og tilsæt i den varme fløde. Bland godt sammen.

Hæld den varme fløde over chokoladen og pisk grundigt indtil al chokoladen er smeltet.

Hæld chokoladeganachen i de små tærter og lad dem afkøle i mindst 3 timer i fryseren eller i køleskabet.

Pynt med spiseligt glimmer og skovsyre.

Velbekomme.

dsc_0949

dsc_0958

dsc_0968

dsc_0983

dsc_0982

dsc_0975

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblemos