Plain risotto
Signe
5-6 personer
Du skal bruge:
Risotto:
- 2 mellem løg
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 500 g risotto-ris
- 1,5-2 liter hønsefond
- 4 dl tør hvidvin
- 2 store håndfulde parmasan
- 50 gram smør
- Salt og peber
Gremolata:
- Skal af 1 citron
- 1 bundt finthakket persille
Bland skal fra citronen og finthakket persille i en skål.
Hak løg og hvidløg fint og svits i olivenolie på en sautépande. Tilsæt risene og bland det hele rundt i 1 min. Tilsæt hvidvinden og lad det koge lidt ind. Hæld herefter lidt fond på ad gange (ca. 3 dl) og lade det koge ind. Tilsæt herefter mere og lad koge ind, gentag dette indtil risene har den rette konsistens, de skal være bløde, men med lidt bid i. Tilsæt parmesan og smør og bland hele herligheden rundt. Server varm med gremolata til.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu