Flødekarameller med mandler og havsalt

Dadelkugler med rom og kaffe

dsc_0868

Ca. 20 dadelkugler

Du skal bruge:

Dadelkugler:

  • 125 gram dadelmasse fra Toftkær, Naturlig Sød (med smag af rom)
  • 50 gram valnødder
  • 75 gram mandler
  • 75 gram hasselnødder
  • 2 tsk Nescafe
  • 1 spsk kogende vand
  • 1/2 tsk salt
  • 5 spsk mælk
  • 2 spsk fast kokosolie
  • 2 spsk flydende honning
  • 4 spsk kakao

Evt topping:

  • Frysetørret bær
  • Spiseligt glimmer
  • Kakao
  • Kokos

Smut mandlerne og placer dem på en bageplade sammen med valnødder og hasselnødder. Rist dem i ovnen i ca. 8 min ved 200 grader.

Placer alle de ristede hasselnødder på et viskestykke, og rul nødderne rundt, så det meste af skallen falder af.

Blend mandler, valnødder og hasselnødder i en blender. Kom dadelmassen ned til de fintblendede nødder og blend videre. Udblød Nescafen i det kogende vand og hæld det ned til dadelmassen og nødderne. Smelt kokosolien i en gryde og hæld det i dadelmassen sammen med de resterende ingredienser og blend indtil du får en samlet cremet masse. Placer dadelmassen i en skål og lad den stå på køl i en times tid.

Tag nu den afkølede masse ud og lav små kugler af den. Rul dine dadelkugler i den topping, du ønsker. Opbevar dadelkuglerne på køl. Velbekomme.

dsc_0855

dsc_0865-2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødekarameller med mandler og havsalt