Spaghetti med hvidløg og persille

Flødekarameller med mandler og havsalt

Disse karameller er perfekte som små værtindegaver eller gaver, bare for at forkæle. De er et hit hos både børn og voksne, og så er de lette at lave.

dsc_0836

Ca. 150 små karameller i 1x1x1 cm eller 75 større karameller

Du skal bruge:

  • 1/2 liter piskefløde
  • 130 gram glukosesirup
  • 250 gram sukker
  • 1 spsk havsalt
  • 75 gram hakkede mandler
  • 1 tsk havsalt til pynt/drys

Hæld piskefløde, glukosesirup og sukker i en gryde. Bring blandingen i kog. Når sukkermassen koger, skrues der ned på middel varme. Rør jævnligt i gryden og sørg for den ikke koger for voldsomt. Lad blandingen koge i 40-50 minutter, eller indtil den begynder at tykne og blive mindre i størrelsen. Prøv at sæt lidt karamel på en ske, afkøl den og afprøv konsistensen. Når du har din ønskede bløde konsistens, tages gryden af varmen. Hæld salt og hakkede mandler i karamellen og rør rundt.

Beklæd en form (ca. 18×18 cm) med bagepapir og smør med lidt rapsolie. Hæld nu karamellen i formen og drys lidt salt over. Lad karamellen afkøle i 6-12 timer.

Skær nu karamellen ud i den ønskede størrelse. Pak dine små karameller ind i bagepapir eller cellofan. Velbekomme.

dsc_0833

dsc_0839-2

dsc_0842

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti med hvidløg og persille