Havtornemousse med blondiebund x Kildemarksgaard

Risotto med svampe

Tip: Frisk persille og citronskal gør hele forskellen for din risotto.

dsc_0231

5-6 personer

Du skal bruge:

Risotto:

  • 2 mellem løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g risotto-ris
  • 4 dl tør hvidvin
  • 1,5-2 liter hønsefond
  • 2 store håndfulde parmesan
  • 50 gram smør
  • 5 håndfulde trækantareller eller andre spiselige svampe (champignoner, karl johan, indigo rørhat, trompethat, kantareller)
  • Salt og peber

Gremolata:

  • Skal af 1 citron
  • 1 bundt finthakket persille

Bland skal fra citronen og finthakket persille.

Risotto:

Hak løg og hvidløg fint og svits i olivenolie på en sautépande. Tilsæt risene og bland det hele rundt i 1 min. Tilsæt hvidvinden og lad det koge lidt ind. Hæld herefter lidt fond på ad gange (ca. 3 dl) og lade det koge ind. Tilsæt herefter mere og lad koge ind, gentag dette indtil risene har den rette konsistens, de skal være bløde, men med lidt bid i. Tilsæt parmesan og smør og bland hele herligheden rundt. Steg udskårne svampe i lidt smør. Tilsæt de smørstegte svampe til risottoen og vend det rundt. Server varm med gremolata til.

Velbekomme.

dsc_0239

dsc_0241

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havtornemousse med blondiebund x Kildemarksgaard