Dahl med ris og naanbrød

Spiselige svampe

Der findes massere af gratis guld i skovbunden, guld som gør enhver skovtur sjovere. Svampesæsonen er over os og konceptet” fra jord til bord” er mere hipt end nogensinde. Derfor har vi, trofaste svampejægere fået kamp til stregen. Her komme derfor et indlæg til alle “fra jord til bord” entusiaster. Et indlæg om nogle af de forskellige spiselige og yderst lækre svampe, som findes i mange danske skove, bare man vil lede efter dem. En god huskeregel er, at alle rørhatte er spiselige, men ikke alle smager godt. Rørhatte ligner en badesvamp under hatten. Og husk så at man ikke finder mange svampe ved at gå på stier, bevæg dig ud i skoven, især på lyse områder med bøgeblade/træer.

dsc_0213

dsc_0226

Tragtkantareller: De gule små svampe, som ligner almindelige kantareller er lækre og er lette at genkende på farven og lamellerne under hatten og så er stokken hul.

Violet ametyst: De lilla små svampe med lameller er også spiselige. De har dog ikke meget smag, men er fine til at pynte med eller til lidt fylde i forskellige retter.

dsc_0200

Indigo rørhat: Denne brune/gule/røde rørhat er i familie med Karl Johan og smager dejligt. Den bliver blå, når man røre ved den eller trykker på den. Og så har den rør nedenunder hatten. Hatten er meget rund og stokken er tyk og fyldig.

Karl Johan: Kongen over spisesvampe. Hatten ligner toppen af en krydderbolle, den er rund, brun og har rør nedenunder. Den har en hvid stok og stokken er oftest tyk og fyldig.

dsc_0209

 

 

 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dahl med ris og naanbrød