Butternutsquash-puré

Citroncupcakes med birkes

Citron og birkes er en herlig kombination, og disse er og bliver en af mine absolutte yndlings opskrifter på cupcakes. De er friske, lækre og saftige.

dsc_0256

Ca. 15 stk cupcakes

Du skal bruge:

Cupcakes:

  • 3 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl mælk
  • 3,5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Skal og saft fra 3 citroner
  • 1 dl blå birkes

Frosting:

  • 200 g flødeost
  • 100 g smør
  • 300 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Saft fra 1 citron
  • En smule lyserød farve

Cupcakes:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lækker luftig konsistens. Smelt smørret. Bland mælk og det smeltede smør. Bland det herefter i den luftige æggemasse.

Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Vend det i dejen.

Bland dejen med saft og skal fra citron.

Vend birkes i dejen.

Placer ca. 15 papirsmuffinsforme i stål muffinsforme. Fordel dejen i formene så de er fyldt 2/3. Bag dem ved 175 grader i 15-20 min.

Lad dem køle helt af.

Frosting:

Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker og saft fra en citron i en skål. Tilsæt løbende smørret. Tilsæt tilsidst den lyserøde farve, hvis du ønsker.

Hæld frostingen i en sprøjtepose og sprøjt den på de afkølede cupcakes. Eller fordel frostingen med en ske, så bliver de lidt mere rustikke.

Pynt med blomster, krymmel eller andet. Velbekomme.

dsc_0250

dsc_0260

dsc_0268

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternutsquash-puré