Citroncupcakes med birkes
Citron og birkes er en herlig kombination, og disse er og bliver en af mine absolutte yndlings opskrifter på cupcakes. De er friske, lækre og saftige.
Ca. 15 stk cupcakes
Du skal bruge:
Cupcakes:
- 3 æg
- 2,5 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g smeltet smør
- 1 dl mælk
- 3,5 dl mel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- Skal og saft fra 3 citroner
- 1 dl blå birkes
Frosting:
- 200 g flødeost
- 100 g smør
- 300 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- Saft fra 1 citron
- En smule lyserød farve
Cupcakes:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lækker luftig konsistens. Smelt smørret. Bland mælk og det smeltede smør. Bland det herefter i den luftige æggemasse.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Vend det i dejen.
Bland dejen med saft og skal fra citron.
Vend birkes i dejen.
Placer ca. 15 papirsmuffinsforme i stål muffinsforme. Fordel dejen i formene så de er fyldt 2/3. Bag dem ved 175 grader i 15-20 min.
Lad dem køle helt af.
Frosting:
Pisk flødeost, flormelis, vaniljesukker og saft fra en citron i en skål. Tilsæt løbende smørret. Tilsæt tilsidst den lyserøde farve, hvis du ønsker.
Hæld frostingen i en sprøjtepose og sprøjt den på de afkølede cupcakes. Eller fordel frostingen med en ske, så bliver de lidt mere rustikke.
Pynt med blomster, krymmel eller andet. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu