Svampe ala creme

Solbærkage med et hint af salt

Det vrimler med solbær i min mors fryser, så derfor var jeg “nødsaget” til at lave lidt kage. Det blev til en solbærmousse med bund af havrekiks og et lag chokoladeganache.

Tip: Jeg har lavet en kage med en diameter på 28 cm, du kan vælge at lave kagen på 20 cm i diameter og halvere opskriften. dsc_0090

12-14 personer

Du skal bruge:

Kiksebund:

  • 300 g havrekiks
  • 100 g mandler
  • 200 g smeltet smør
  • 1 tsk salt

Chokoladeganache:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade (70 %)

Solbærmousse:

  • 8 blade husblas
  • 350 g solbær
  • 175 g sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk citronsaft
  • 4 dl piskefløde
  • 400 g skyr/græsk youghurt (jeg brugte vaniljeskyr, da jeg ikke havde andet)

Marengskys:

  • 2 æggehvider
  • 150 g sukker

Pynt:

  • Marengskys
  • Ribs (røde og hvide)
  • Solbær
  • Hornvioler og pelargonier

Kiksebund:

Rist mandlerne i ovenen i 5 minutter ved 200 grader. Hak herefter mandlerne groft. Blend havrekiks og kom dem i en skål, sammen med de grofthakkede mandler. Smelt smørret. Tilsæt det smeltede smør til dine mandler og havrekiks, tilsæt også salt. Bland det hele sammen og fordel i springformen (28 cm) beklædt med kageplast. Lad bunden køle af.

 19821128_2001934633165668_2034384860_o

Chokoladeganache:

Hak chokoladen. Varm piskefløden op i en gryde. I en skål piskes chokoladen og den varme piskefløde sammen indtil den har en flydende og glat konsistens, uden klumper. Hæld ganachen over den afkølede kiksebund, som et lag mellem bunden og moussen. Sæt kagen i fryseren og lad ganachen størkne.

Solbærmousse:

Udblød husblasen i koldt vand. Kog solbær med citronsaft, sukker og vanilje, lad det simre i 5-10 minutter. Sigt solbærerne fra, så du kan har solbærsaften tilbage i en skål. Vrid husblasen fri for vand og tilsæt den til den varme saft. Lad nu saften køle af til den er håndvarm.

Pisk fløden til let skum og tilsæt herefter skyren. Bland lidt af flødeskums-skyr-massen i den håndvarme saft. Vend herefter saften forsigtigt i piskefløde-massen. Hæld mousse-massen i små og mellem halvkugle-forme. Hvis man ikke ejer silikoneformene, kan man bruge en tom bakke Toffifee. Lav ca. 5 kugler af hver størrelse, resten af moussen hældes på kagen, over chokoladeganachen.

Lad kagen stå i fryseren i mindst to timer, men gerne et døgns tid.

Marengskys:

Pisk æggehviderne stive, pisk herefter sukkeret i, så det bliver en sej masse. Hæld marengsmassen på en sprøjtepose, med en tyl med flad ende. Lav små, mellem og større marengskys på en bageplade. Bag i 1 time ved 100 grader.

19850686_2001934629832335_1761430250_o

Pynt:

Placer mousse-kuglerne forskudt i en cirkel på kagen. Lad kagen stå på køl og tø op i 2 timer inden den skal spises. Afslut med at placere bær og marengskys i hullerne mellem mousse-kuglerne. Pynt med spiselige blomster.

Velbekomme.

dsc_0107

dsc_0108

dsc_0109

dsc_0104

dsc_0100

dsc_0095

dsc_0083

dsc_0082

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampe ala creme