Estragon-mayo
Signe
Denne mayonnaise er simpelthen noget af de mest lækre i verden, den kan pifte de fleste retter op og så smager den skønt til tatar eller kartofler.
Du skal bruge:
- 1 bundt/håndfuld frisk estragon
- 1,5 dl rapsolie
- 2 æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk æblecidereddike
- Salt og peber
Blend estragon og olie i en hurtighakker eller blender i 3-5 minutter, for at få den grønne farve ind i olien. Lad olien med estragon stå i et par timer og trække smag. Si nu olien, så du har en smuk grøn olie uden så meget estragon.
Bland æggeblommer, eddike, sennep, salt og peber i en skål. Pisk nu estragon-olien i, med en elpisker. Olien skal hældes i, i en tynd stråle. Pas på den ikke skiller, så tag dig god tid med olien.
Server estragon-mayonnaisen til sprøde ovn-kartofler og du får en bearnaise lignende mayonnaise, som smager himmelsk. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu