Kaffeis

Hummus

Denne hummus bruger jeg som dip til grøntsagsstave, som pålæg på brød eller knækbrød eller til tapas. Du kan halvere opskriften og så passer den til en mindre skål. Jeg laver gerne en større portion, så jeg har til min madpakke hele ugen.

dsc_0714

Du skal bruge:

  • 2 dåser kikærter (400 g) eller 200 g tørrede kikærter (lægges i blød i 12 timer og herefter koges i 1 time)
  • 3-4 fed hvidløg (alt efter hvor stærk smag du vil have)
  • Ca. 1,5 dl olivenolie
  • Citronsaft fra 1/2 citron
  • 1,5 tsk salt
  • Peber

Blend de drænede kikærter sammen med olivenolie. Tilføj presset hvidløg, citronsaft og salt. Smag til med lidt peber og evt mere salt.

Hvis du bruger kogte kikærter, så gem kogevandet og hæld noget af dette vand i din hummus, hvis du ønsker en mere cremet konsistens. Dette er hemmeligheden til en god hummus.

dsc_0717

dsc_0715

dsc_0720

dsc_0727

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffeis