Skildpadde-muffins med karameltopping
30 muffins
Muffins:
- 4 æg
- 225 gram sukker
- 150 gram smør
- 230 gram mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 2 spsk kakao
- 1 knivspids salt
- 9 kæmpe skildpadder fra Toms
- 225 ml mælk
- 80 gram brun farin
- 100 gram mørk chokolade 70%
- 75 gram mørk chokolade 55%
Øvrige:
- Karamelsauce (købt eller hjemmelavet)
- Skovsyre
Pisk æg og sukker sammen, så det bliver lyst og luftigt, og du ikke længere kan høre sukkerkornene knase.
Smelt smørret i en lille gryde.
Si mel, bagepulver, kakao og salt i en skål og bland sammen.
Hæld mælk, brun farin og skildpadder i en gryde, varm det op, så skildpadderne smelter. Tag gryden af varmen og lad massen køle lidt af.
Vend nu først lidt af smørret i mel-blandningen, herefter vendes lidt af den smeltede skildpadde i og tilsidst vendes æggemassen i. Dette gøres skiftevis, lidt ad gangen, jeg gjorde det af ca. 4 omgange.
Hak begge mørke chokolader og bland i dejen.
Hæld nu dejen i forme, så de er fyldt 2/3. Bag muffinsene i en kold ovn ved 200 grader i ca. 20 min.
Lad muffinsene køle af og dekorér med karamel og skovsyre. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu